Temakväll 77cm gummimotor

Klubblokalen välfylld för gummikunskap

Äntligen 77cm tema!
Den 5:e Maj var det äntligen dags för 77cm temakväll hos Gladiatorerna. Anders hade vänligenheten att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Grundlig genomgång
Anders berättade och gav tips allt från val av modeller, virke, klädsel till tips kring själva bygget. Anders fortsatte berätta om klädsel och lackering.


Prova på att veva gummi
Samtliga fick prov-veva en 77cm snodd och känna på den för att få en känsla av hur en fullt uppvevad snodd skall kännas. Som okunnig observatör kunde jag ana att kursdeltagarna inte själva vevat in så många varv någon gång. Det är förvånansvärt hur mycket kraft det går att få ut ur en så klen gummimotor! Nåja... Klen?! Allt är relativt. Inomhusflygarna har ju ibland bara något gram gummi och de modellerna flyger ändå över 30 minuter i vissa fall.

Klubblokalen fullsatt!

Parallellt med temakvällen fortgick också en hel del byggande. Då den första sommarsolen tittat fram börjar suget efter att bli klar med modellerna göra sig gällande. Eftersom det var fint väder gick det bra att både bygga och lacka utomhus denna kväll. Bortsett från Bilbane-KM 2000 tror jag att vi slog rekord gällande antal folk i klubblokalen.

Fler temakvällar på programmet
Innan skaran skildes bestämdes att vi skall ordna två ytterligare temakvällar; Modelletning med hjälp av spårsändare och Kurs i tillämpad meterologi. Kursen Meterologi kommer först och är för närvarande planerad till söndagen den 16:e Maj kl.14.00 på F-18.

Stort tack till alla deltagare, till Anders som ställde upp med tid och modeller!

/ Martin