Alla tävlingar med
deltagande Gladiatorer
 
Antal besök:
 

             
             
      Tävlingsreportage, Sommarlovsmaxen 2004  
       

 

   
      I helgen arrangerades den första Sommarlovsmaxen på F-18 i Tullinge. Det blev en intern fajt mellan 3 Gladiatorer, Larsa, Martin och Albin, då deltagare från andra klubbar saknades.  
             
     

Ostabilt väder
Tävlingen kom igång vid 19.00, men då vädret var ostabilt med kraftiga väderfronter som passerade, ändrade vinden både styrka och riktning flera gånger under de tre timmarna som tävlingen pågick. Även om vinden mojnade nästan helt vid solnedgången, så blev det ordentlig fart vid varje nytt molnområde som drog förbi. Detta gjorde att maxtiderna inte kunde sträckas ut som tänkt och att startområdet fick flyttas. .

Mörka moln förhindrade 2:a Fly-Off
Efter inledande tre perioder, i vilka samtliga tävlande flög max, flögs Fly-Off. Trots ganska turbulent väder med endast svag termik, lyckades alla tävlande klara maxen även då. Tyvärr drog ett mörkt molnområde in över fältet och täckte hela himmelen, vilket gjorde att tidtagarna inte såg längre flygningar. Det blev därmed uteslutet att flyga ytterligare Fly-Offer.

 
Två-tredjedelar av startfältet.
 
             
     
 
             
     
- Öh, mmm, men mitt batteri är nästan slut..
 

Vunna erfarenheter
Tävlingen var kul och något att utveckla vidare. Det var ju roligt att alla som var med också vann. Om fältet nästa sommar är fritt från storflyg och fältet hyggligt intakt kan maxtiderna hållas mellan 2-3 minuter och lite bättre utslagning är då möjlig. Det skulle också vara av godo att arrangera tävlingen tidigare på året, då det blev mörkt för snabbt. Redan vid 22.10 var det nämligen för dålig sikt. Runt midsommar kan man istället flyga fram till midnatt.

/ Martin T.