Larsas världscupturné i Tyskland 1999

Zülpich, Tyskland
66 tävlande kom till start på årets upplaga av Zülpich Cup. Lars Hafner och Sofia Wivardsson var de enda deltagarna från Sverige. De första perioderna bjöd på vindstilla med trivsam bärluft. Efter några timmar kom också termiken igång. Sofia missar tyvärr maxen redan i första start, detta då det var svårt att få riktig fart på modellen i starten. Vart efter dagen led ökade vinden till att vid finalomgången (Fly-Off) vara hela 6-7 m/s. För Larsa gick allt väl och han blev därmed en av dem som tog sig till final.
I första finalomgången gör Larsa en bra start som väl räckte till de 5 minuter som var satta som maxtid. Tyvärr hittade inte Larsa sin modell efter denna finalflygning, vilket gjorde att han fick byta till sin 2:a modell. Trots en mycket fin start i 2:a finalomgången räckte inte luften till mer än 2 minuters flygtid. Larsa slutade som bäste svensk på 9:e plats.

Blitzen, Belgien
Tävlingen startade med svag vind 1-3 m/s. Tyvärr missar både Larsa och Sofia tidigt i tävlingen, vilket senare också förvärras av att vinden mojnade och att de åter fick svårt att få fart i starterna. Båda de Svenska deltagarna hamnade i den nedre delen av resultatlistan.

Båda tävlingarna var väl arrangerade och klart värda ett besök för varje F1A-flygare som känner sig manad att ge sig ut och pröva lyckan i Europa.

/ 1999-10-06 av Lars H

 


Larsa nådde resultatmässigt inte riktigt ända fram på sin turné med Sofia i Europa.