Gladiatortrofén, Sturehov 6/1-02

Den 3:e trofétävlingenI 1-3 m/s vind, 4 minusgrader och stort snödjup, träffas 7 Gladiatorer för att åter tävla om det stora priset; Gladiatortrofén. Fältet vid Sturehovs slott fick vara tävlingsplats denna gång, då isarna i Stockholmsområdet hann bli översnöade och dåliga innan de blev ordentligt tjocka.

Denna försäsongstävling ger också tillfälle att prova


Välförtjänt fikapaus efter tävlingen.
(Håll med om att Per verkligen saknas
i just den här bilden!)

vinterns experiment modeller. Så skedde också. Peter flög bla. en skapelse med dubbelknäckta spetsar, Martin en Ruskig och en Sweepette Mod E. Även Erland flög med två nybyggen.

Ellinor med förstapris:
Pokalen och en Plopp!

Handikappsystemet
Den tävlandes handikapp beräknas på resultatet från eventuell tidigare Trofétävling samt på den två sista flugna tävlingarna. För helt nya flygare estimeras bara enkelt ett lämpligt handikapp.

Ellinor och Torbjörn bäst förutsättningar för seger
Ellinor har inte tidigare tävlat i Handluns. Inte så konstigt, då hon faktiskt bara är 5år. Med 55 i handikapp behöver hon bara 5 sekunder för max. Med en ny lätt modell och med hjälp av lite vind skulle det visa sig kunna gå vägen. Torbjörn som inte flugit Handluns på flera år startade med ett mycket högt handikapp för sin ålder, 50. Strålande utsikter, speciellt med hjälp av Erlands briljant nybyggda Sweepette.

Albin trimmar och Tobias lämnar WO
Albin är inte nöjd med sitt trim och jobbar enligt Japansk


Martin med Carl-Anders konstruerade "Ruskig". Trög att kasta? Javisst!!


Vinnarmodellen i snön, en
modifierad Roll-Out.

(Tack Peter Meurling för foton å tack Telenordia för digitalkameran!)

modell. 90% förberedelse och 10% genomförande. Tobias, 3år, får lämna WO efter att ha plumsat för mycket i den djupa snön.

Fly-Off
Torbjörn och Ellinor gör upp om trofén i en avgörande flygning. Ellinor lyckas inte riktigt, mycket beroende på att vinden avtagit nästan helt och flyger 3 sekunder. Torbjörn laddar, men missar och landar efter redan 5 sekunder.

Tack för en trevlig dag på fältet!
Nästa Trofétävling blir när våren nalkas

/ Martin