Gladitortrofén, Sorunda 19 Nov, 2000

Premiären av Gladiatortrofén arrangerades på Sorundafältet i helgen.
Fem Gladiatorer och en Solnait hade samlats för att göra upp om det åtråvärda priset; Gladiatortrofén.

I hård och byig vind mellan 6-12 m/s vind och lätt duggregn flögs 4 starter, varav 4 maxflygningar (>60 sekunder) noterades.Nytt för denna tävling är att den genomförs med handikappsystem, vilket gör att den flygare som lyckas bäst för dagen, jämfört med sin egen förmåga, vinner. Erfarenheten från detta sätt att tävla var odelat positiv.

Albin som gjorde sin första tävling denna dag hade stor hjälp av den kraftiga vinden som tog upp hans modell på fin höjd. Så pass att han i varje start klart överträffade sitt medelvärde från tidigare träningar. Han slog också eget personligt rekord med en noterad flygning på 22 sekunder. Detta betyder att Albin sänker sitt handikapp från 50 till 44.

Svante flög med sin KPG. Genom att töja lite på reglerna gick det utmärkt också. Svantes KPG gör två loopingar innan den tar ur, så dagens flygtid skall väl inte vara så svår att förbättra i kommande evenemang. Med 50 i handikapp räcker flygtiderna ändå till en fin 2:a plats. Kul att notera är Svante ändå ökar sitt handikapp på tävlingen!

Per flög för dagen mycket bra. Flög tyvärr han bort sin bästa Challenger, vilket inte hjälpte tiderna i det fortsatta tävlandet. Per sänker med detta sitt handikapp till 36.

Erlands dagsform var inte på topp, men trots detta flög han en mycket fin max i samma luft som Larsa. Erland har en rätt ordentlig modellpark, men ändå flyger en av de först byggda allra bäst, nämligen Wurfgleitern. Erland stannar kvar på 32 i handikapp.

Martin flög med sina Lotschior. När det är luft flyger de OK, annars uruselt. En max vart det iallafall. Martin faller i handikapp från 27 till 31.

Larsa hade en tuff uppgift med sitt låga handikapp sedan förra tävlingen, men lyckades ändå bäst av alla startande. Hade vi flugit utan handikappsystem hade Larsa vunnit. Nu blev han istället sist i listan. Det blir lättare för Larsa i december, med det nya handikappet 25.

/ Martin


Albin, 1:a Trofé vinnaren genom tiderna


Status för handikapp före och efter tävlingen

Plac:
Förnamn:
Efternamn:
SMFF:
Klubb:
>Handikapp före : >Handikapp efter:
1 Albin Nilsson 99999 MFK Gladiatorerna 50 44
2 Svante Lindström 54564 MFK Gladiatorerna 50 51
3 Per Larsson 51225 MFK Gladiatorerna 38 36
4 Erland Axelsson 56976 MFK Gladiatorerna 32 32
5 Martin Tärnroth 21787 MFK Gladiatorerna 27 31
6 Lars Hafner 41769 MSK Solna 19 25