Introduktion till klubbens verksamhet

MFK Gladiatorerna bygger och flyger vi modellflygplan tillsammans. Vårt måtto är: "Allt vi gör skall vara kul" och det är precis det verksamheten handlar om. Att vi medlemmar hjälps åt för att se till att föreningens verksamhet alltid är något kul och något som man längtar till.

Modellflyg är roligt med Gladiatorerna
I Gladiatorerna bygger man och flyger sin modell själv. Det finns inget som överträffar känslan av att få flyga en modell som man under många kvällar kämpat med för att sätta ihop. Genom bygget lär man sig steg för steg nya tekniker, material och hur man hanterar olika verktyg, men byggkvällarna utgör också en viktig social funktion i klubben. Klubben håller med verktyg, material och kunniga byggledare som hjälper dig att utvecklas och lyckas med ditt bygge, oavsett nivå.

Vadå Modellflyg?!
Modellflyg är ett begrepp som inkluderar hundratals olika klasser av modeller, allt från enkla frigolitmodeller ända till radiostyrda helikoptrar och superavancerade jetdrivna flygplan. MFK Gladiatorerna organiserar dock bara verksamhet inom fyra av dessa klasser; Katapultglidare (KPG), Handkastglidare (HKG), Segelmodeller (F1A) och gummimotormodeller (F1B, Wakefield). Mer om dessa olika modellklasser hittar du under "Byggtips" i knappraden ovan.

Den mest prisvärda sporten!
Kostnaderna för modeller och material är mycket låga. De modeller, två till fyra stycken, som nybörjaren bygger under första året ligger mellan 25kr till 200kr/st. Modellflyget ligger därmed bland de allra mest prisvärda sporterna i Sverige.

Barn och ungdom
Just nu har Gladiatorerna ingen verksamhet för barn och ungdom, då vi lider lite brist på ledare. Annars välkomnar Gladiatorerna alla nya medlemmar som vill prova på modellflyg. Modellbygge är ofta pilligt och tålamodsprövande, vilket gör att vi vill att nybörjarna skall vara minst 10år fyllda. Skicka oss en E-post, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Ta gärna med dig en kompis, eller en förälder till klubben. Det blir oftast både roligare och lättare om man är två.

Vuxna och pensionärer
Du som kanske tidigare sysslat med friflyg i din barndom och nu vill börja igen, eller som helt enkelt bara vill pröva något nytt, är välkomna att anmäla ditt intresse genom att skicka oss en E-post. I MFK Gladiatorerna kommer du att hitta både en fin gemenskap och en bra grund för utveckling av ditt modellflygintresse.

/ Per L
(Ordföranden i MFK Gladiatorerna)